Denne konfektkaken fant jeg på godt.no, og det er Berit Nordgarden som står bak denne oppskriften. Den minner meg egentlig bare en stor sjokoladefondant og smaker helt nydelig. Til ca 8 personer trenger du:
200 gr sjokolade (fra 55%)
200 gr usaltet smør
100 gr sukker
100 gr rørsukker
5 egg
2 ss hvetemel
Smelt sjokolade og smør i vannbad (sett en bolle over en kasserolle med kokende vann, bollen kan gjerne være større enn kasserollen slik at det ikke kommer vann/ damp oppi, har en god venn lært meg:)
Rør inn sukkeret, avkjøl litt. Rør inn ett og ett egg, til røren blir blank og fin, og ha til slutt oppi 2 ss hvetemel mens du rører.
Kle en kakeform (18-20 cm) med bakepapir i bunnen, og smør sidene. Stek på 190 grader på midterste rille i ca 25-30 minutter, avhengig av ovn. Kaken er ferdig når den skjelver litt på midten når du rister på forma. La den avkjøle litt i forma på rist før du tar den ut.
Pynt med noe syrlig, og sikt litt melis over. Serveres for eksempel med vaniljeis.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Vi snakker 9 måneder
Siden siste innlegg. Ja, det er langt mellom blogginnleggene her inne. Men livet skjer, både fine og litt mindre fine ting. Litt helseutford...
-
I disse korona-tider var det ikke så fristende å feire 17.mai i byen, noe jeg vanligvis gjør. Så jeg foreslo skogstur for en kamerat, og han...
-
I følge yr.no er det ganske ofte grått om dagen her i Trøndelag, og det er jo faktisk ganske grått. På søndag snødde det/ regnet/ var opph...
-
Da var nok en måned over og vi har kommet noen dager inn i mars allerede. Det er dystre skyer i øst, og man kan bli ganske motløs av nyhet...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar