søndag 1. mai 2016

Nydelig dessertkake

Denne konfektkaken fant jeg på godt.no, og det er Berit Nordgarden som står bak denne oppskriften. Den minner meg egentlig bare en stor sjokoladefondant og smaker helt nydelig. Til ca 8 personer trenger du:

200 gr sjokolade (fra 55%)
200 gr usaltet smør
100 gr sukker
100 gr rørsukker
5 egg
2 ss hvetemel

Smelt sjokolade og smør i vannbad (sett en bolle over en kasserolle med kokende vann, bollen kan gjerne være større enn kasserollen slik at det ikke kommer vann/ damp oppi, har en god venn lært meg:)

Rør inn sukkeret, avkjøl litt. Rør inn ett og ett egg, til røren blir blank og fin, og ha til slutt oppi 2 ss hvetemel mens du rører.

Kle en kakeform (18-20 cm) med bakepapir i bunnen, og smør sidene. Stek på 190 grader på midterste rille i ca 25-30 minutter, avhengig av ovn. Kaken er ferdig når den skjelver litt på midten når du rister på forma. La den avkjøle litt i forma på rist før du tar den ut.

Pynt med noe syrlig, og sikt litt melis over. Serveres for eksempel med vaniljeis.




Ingen kommentarer:

Vi snakker 9 måneder

Siden siste innlegg. Ja, det er langt mellom blogginnleggene her inne. Men livet skjer, både fine og litt mindre fine ting. Litt helseutford...